Cacao Boter - ongeraffineerd (Biologisch) - OBW046
Terug naar overzichtSuggestie: Cacao Boter - ontgeurd - OBW008
Omschrijving: Vaak aanbevolen voor huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en dermatitis, niet alleen vanwege haar vocht inbrengende eigenschappen, maar het bevat ook CMP (cacaomassa polyfenolen), dat remt de productie van immunoglobuline IgE, (die de symptomen van astma en dermatitis kan verergeren). Cacaoboter wordt al eeuwenlang gebruikt om de huid zacht en soepel te houden en is "de ultieme vocht inbrengende boter". Het is uitstekend tegen een zeer droge en vochtarme huid omdat het vocht inbrengt, verzacht en beschermt. Het is ook een natuurlijke bron van vitamine E. Cacaoboter smelt bij contact met de huid en wordt langzaam geabsorbeerd door de huid, en vormt dus een barrière. Het helpt ook bij het voorkomen van jeuk, wat veroorzaakt wordt door aandoeningen zoals eczeem en psoriasis.
Productiewijze: Schroefpersing (60-95 °C), gefilterd, ongeraffineerd.
Zuiverheid: Het is een food grade product, maar wordt door ons enkel verpakt en verkocht als cosmetische grondstof.
De 25 kg verpakking is verpakt op food grade niveau.
Herkomst: Ivoorkust
Gewicht: 250 g - 500 g - 1 kg - 5 kg - 25 kg
Groothandel Cacao boter: 5 kg - 25 kg - 100 kg - 250 kg - 500 kg - 1000 kg
INCI: Theobroma Cacao Seed Butter
CAS: 84649-99-0 / 8002-31-1
Biologisch gecertificeerd